Πότε πληρώνεται το επίδομα ρεύματος Power Pass

Πότε πληρώνεται το επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος Power Pass οικιακών καταναλωτών

 

Έληξε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 η δοθείσα παράταση για την υποβολή αιτήσεων οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (power pass) στη σχετική πλατφόρμα

 

Πότε πληρώνεται το επίδομα Power Pass

Από την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 ξεκινά η καταβολή των ποσών που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ.

 

Ενημέρωση στο email που έχει δηλωθεί για το αν τελικά πληρώθηκε το επίδομα ρεύματος, ή αν απορρίφθηκε.

Μέχρι την πληρωμή, ο δικαιούχος ενημερώνεται για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή του με τα εξής μηνύματα:

  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Το μήνυμα «Εγκριθείσα» ενημερώνει ότι έχετε λάβει τα χρήματα.

Περαιτέρω η εξέλιξη της αίτησής σας εμφανίζεται στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.

 

Χρήσιμες πληροφορίες για το επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος Power Pass

Τι είναι το Power Pass;

Το Power Pass είναι πλατφόρμα για την οικονομική ενίσχυση οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος. Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022 και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600Euro.

Σχετικά: Επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος power pass. Ποιοι είναι δικαιούχοι, πως υποβάλλονται οι αιτήσεις και ποια είναι η προθεσμία